I.v.m. het Corona virus is de winkel Flevomotion tijdelijk gesloten. U kunt contact met ons opnemen door te mailen naar info@flevomotion.nl. Vermeld in uw email altijd uw telefoonnummer, zodat wij contact met u op kunnen nemen. Excuses voor het ongemak en bij voorbaat dank voor uw begrip.
Winkel

‘Mensen kunnen gewoon binnenlopen en om advies vragen’

Bewegingswinkel Flevomotion begint steeds meer een naam te worden in Almere. De winkel op de Donjon 7 merkt dat steeds meer mensen de weg vinden naar hun gezondheidswinkel.

 

,,We zitten op dit moment ongeveer drie en een half jaar in het centrum”, vertelt Mirjam Reinders van Flevomotion. ,,In de winkel bieden we alles voor het bewegingsapparaat aan. Sommige mensen krijgen namelijk last van hun gewrichten, spieren, pezen of vaten. Dat kan verschillende oorzaken hebben: een aangeboren aandoening, overbelasting, ziekte, een verkeerde lichaamshouding of slijtage. In de winkel kunnen ze met die klachten terecht voor onder andere onderzoek, therapie en hulpmiddelen. Bij hulpmiddelen moet je denken aan verschillende braces, bandages en therapeutische elastische kousen. Op dit moment hebben we ook een nieuwe sportlijn met braces en bandages.”

 

Voor deze hulpmiddelen kunnen mensen een doorverwijzing krijgen van de huisarts, specialist of fysiotherapeut, maar volgens Reinders gebeurt het ook vaak genoeg dat mensen zonder verwijzing komen binnenlopen voor advies. ,,We merken dat dit steeds vaker gebeurt. Je ziet bijvoorbeeld dat mensen een polsspalk komen halen omdat hun pees tijdelijk is overbelast. Daar geven wij advies over en die kunnen ze zo mee naar huis nemen Zonder dat daar een verwijzing voor nodig is of aangevraagd moet worden bij de zorgverzekeraar. Het is wisselend waar mensen voor binnenkomen voor advies. In de winkel hebben we een uitgebreid assortiment voor het bewegingsapparaat.”

 

Voor het geven van advies heeft de bewegingswinkel diverse specialisten in dienst die in gesprek gaan met de klanten over hun klachten. ,,We hebben bijvoorbeeld een orthopedisch instrumentmaker die is opgeleid om braces, bandages, korsetten, spalken en orthese aan te meten. Klanten kunnen ook gratis langskomen voor een vrijblijvende voet- en vaatscan. Dit houdt in dat mensen kunnen kijken of hun vaten in orde zijn of dat hun voeten in aanmerking komen voor steunzolen. De resultaten krijgen ze terwijl ze wachten.”

 

“De kracht van onze winkel ligt denk ik in het feit dat wij geen wachttijden hebben”, vertelt Reinders. ,,Mensen kunnen gewoon binnenlopen en advies krijgen. Daarnaast bieden we directe levering aan, zijn we vijf dagen per week geopend, hebben we een inloop spreekuur en een handige locatie dichtbij het Flevoziekenhuis. Met het ziekenhuis hebben we ook een goede samenwerking. Als mensen een verwijzing van de specialist krijgen, kunnen ze in één stuk doorlopen naar ons. Dat is erg handig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *